Ο Μαρκ Έσπερ, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε δήλωσή του ανέφερε πως η Ουάσιγκτον «αντιτίθεται σφόδρα» στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία, αλλά δεν θα βάλει Αμερικανούς στρατιώτες στη μέση μιας «μακρόχρονης σύρραξης» μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων.

«Για να είμαστε σαφείς, δεν εγκαταλείπουμε τις κουρδικές συμμαχικές δυνάμεις μας» τόνισε ο Έσπερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν με τους Κούρδους σε περιοχές της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία έχει φέρει τις ΗΠΑ σε μια «δύσκολη κατάσταση», συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο Μαρκ Έσπερ δήλωσε, επίσης, ότι προειδοποίησε τους Τούρκους εταίρους του για τη «ζημιά που η κατάσταση αυτή προκαλεί στις διμερείς σχέσεις μας».

Επιπλέον, είπε στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ να τερματίσει την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, όμως δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Άγκυρα θα κάνει πίσω, επικαλούμενος κυρίως την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε χθες μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν διακρίνω καμία υποχώρηση…» σημείωσε ο Έσπερ αναφερόμενος στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο ίδιος και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι «προέτρεψαν (την Τουρκία) να τερματίσει την εισβολή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ κάλεσαν την Τουρκία να βάλει τέλος στη στρατιωτική επιχείρησή της.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης