Την πεποίθηση ότι «η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη» εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εάν δεν είχαν δοθεί γρήγορες και αποφασιστικές πολιτικές απαντήσεις εξέφρασε ο Μάριο Σεντένο μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του τελευταίου Eurogroup του οποίου προήδρευσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν και τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν ότι η ευρωζώνη εισήλθε σε ύφεση χωρίς προηγούμενο το δεύτερο τρίμηνο» συμπληρώνοντας ότι «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σεντένο υπογράμμισε ότι «για το επόμενο έτος η αβεβαιότητα παραμένει ψηλά».

Επιπροσθέτως, ο Μάριο Σεντένο μιλώντας για τον νεοεκλεγέντα Πασκάλ Ντόναχιου ανέφερε ότι «δεν έχει αμφιβολία πως θα είναι ένας άριστος πρόεδρος».

Ο κ. Ντόναχιου ευχαρίστησε τα μέλη του Eurogroup για τη στήριξή τους, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «θα εργαστεί στενά με όλα τα μέλη του Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «ακόμη ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι στρωμένος με αβεβαιότητα».

Ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πασκάλ Ντόναχιου για την εκλογή του, ευχαρίστησε τον Μάριο Σεντένο «για όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια» , ενώ επεσήμανε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας». Ταυτόχρονα, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι «η ανάκαμψη στην Ευρώπη ξεκίνησε το Μάιο» συμπληρώνοντας «ότι η πτώση στην οικονομική δραστηριότητα το Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν τόσο μεγάλη που δε θα επιτρέψουμε στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2022».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης