Ένα μαλτέζικο περιπολικό σκάφος δέσωσε αργά χθες το βράδυ 85 μετανάστες και θα τους μεταφέρει αργότερα σήμερα στη Μάλτα, ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Οι μετανάστες, που φέρεται ότι είναι από την Βόρειο και την Ανατολική Αφρική, επέβαιναν σε μια ξύλινη βάρκα που βυθιζόταν, σύμφωνα με τον στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάλτα ηγείται των προσπαθειών της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο μετά την άρνηση της Ιταλίας να δεχτεί σωστικά σκάφη.

Η τελευταία περίπτωση αφορά το σωστικό πλοίο μκο Alan Kurdi, που περισυνέλεξε 60 μετανάστες και αφού του αρνήθηκε η Ιταλία τον ελλιμενισμό, του επιτράπηκε να αποβιβάσει τους μετανάστες στη Μάλτα στις 13 Απριλίου ώστε να μεταφερθούν στη συνέχεια στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την Μάλτα την Τρίτη και εξήρε τις ενέργειες της χώρας στο μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμφίβολα η Μάλτα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις στο μεταναστευτικό σε σχέση με το μέγεθός της και τον πληθυσμό της. Συνολικά στο επίπεδο της ΕΕ έχουμε επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης ως προς τις αφίξεις, αλλά στην Μάλτα οι αφίξεις αυξήθηκαν το 2018 εξαιτίας των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και της ρευστής και επισφαλούς κατάστασης στη Λιβύη», δήλωσε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης