Στη σύλληψη 240 ανθρώπων έχει προχωρήσει ο Στρατός στο Μάλι στη σκιά της πρόσφατης απόπειρας της προεδρικής φρουράς να ανατρέψει το στρατιωτικό καθεστώς και να επαναφέρει στην εξουσία τον εξόριστο πρόεδρο της χώρας, Amadou Amani Toure.

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις και πολλαπλές ανταλλαγές πυρών μεταξύ δυνάμεων του κυβερνητικού στρατού και υποστηρικτών του πρώην προέδρου περιμετρικά του αεροδρομίου και του κτηρίου της κρατικής τηλεόρασης στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ριπές όπλων ακούγονταν και την Τετάρτη σε δρόμους της πρωτεύουσας, με εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE) να καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, την ίδια στιγμή που δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού πραγματοποιούν εφόδους σε κτήρια όπου πιστεύεται πως κρύβονται στασιαστές.

«Η εκκένωση των κτηρίων βοηθάει το έργο των στρατιωτών οι οποίοι ερευνούν εξονυχιστικά κάθε πιθανό κρησφύγετο των μισθοφόρων που διείσδυσαν στον πληθυσμό», τόνισε από την πλευρά του αξιωματούχος του Στρατού σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα, στη διάρκεια επίσημης ανακοίνωσης από τον επικεφαλής της CNRDRE, Amadou Sanogo, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, είχε γίνει γνωστό πως μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και αρκετοί ξένοι μισθοφόροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Σκοτεινές δυνάμεις πίσω από το πραξικόπημα στο Μάλι, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 08:41

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης