Εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε τη στιγμή που όχημα της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ περνούσε από το σημείο που ήταν τοποθετημένος, έγινε η αιτία να σκοτωθεί ένας κυανόκρανος και τραυματιστούν άλλοι τέσσερις.

Οι κυανόκρανοι έκαναν περιπολία κοντά στην Αγκελόκ στο βορειοανατολικό τμήμα του εμπόλεμου Μαλί το πρωί της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Οργάνωση Υποστήριξης του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, η κυριότερη συμμαχία τζιχαντιστών που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα στο Σαχέλ. Η MINUSMA η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, που συγκροτήθηκε το 2013, έχει υποστεί πάνω από 200 απώλειες, κατά δεδομένα που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της.

Εξάλλου κυανόκρανοι δέχθηκαν επίθεση το πρωί της Κυριακής στα περίχωρα της Μπαντιαγκαρά (κεντρικά) από μέλη άγνωστης ένοπλης οργάνωσης κι ανταπέδωσαν τα πυρά, ανέφερε εκπρόσωπος της MINUSMA μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν τραυματίες ή πόσοι.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2012, όταν τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν μια εξέγερση των Τουαρέγκ στον βορρά για να καταλάβουν αχανείς εκτάσεις πριν απωθηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας. Η σύρραξη πρόσφατα εξαπλώθηκε στο κεντρικό Μαλί, όπου ήδη βρίσκονταν σε έξαρση οι συγκρούσεις ανάμεσα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης