Η Μαλαισία απέλασε έξι Αιγύπτιους και έναν Τυνήσιο, που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με ξένες ισλαμιστικές ομάδες, παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ακεραιότητά τους και την πιθανότητα να πέσουν θύματα βασανιστηρίων από την Αίγυπτο που τους θεωρεί τρομοκράτες.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται και πέντε άνθρωποι, που σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας Μοχάμαντ Φούζι Χαρούν έχουν ήδη ομολογήσει ότι ανήκουν στην παράνομη στην Αίγυπτο οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τυνήσιος και ο έκτος Αιγύπτιος που εκδόθηκαν είναι μέλη της Ανσάρ αλ Σαρία αλ Τουνίζια, οργάνωση που βρίσκεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του ΟΗΕ, πρόσθεσε σήμερα ο Μοχάμαντ Φούζι.

Οι δύο αυτοί νεαροί είχαν συλληφθεί για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα το 2016, χρησιμοποιώντας ψεύτικα διαβατήρια, με σκοπό να περάσουν μέσω της Μαλαισίας σε άλλη χώρα, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι άλλοι πέντε, που ομολόγησαν συμμετοχή στη Μουσουλμανική Αδελφότητα συνελήφθησαν διότι πρόσφεραν καταφύγιο, μεταφορικά μέσα και απασχόληση στα δύο μέλη της Ανσάρ αλ Σαρία.

«Καθώς η παρουσία αυτών των ξένων συνιστά κίνδυνο, όλοι οι ύποπτοι απελάθηκαν στις χώρες τους και έχει προταθεί να ενταχθούν στη «μαύρη λίστα» για να απαγορευθεί δια βίου η είσοδός τους στη Μαλαισία», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Φούζι, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης έχουν συλληφθεί και δύο Μαλαισιανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεθνής Αμνηστία Μαλαισίας κατήγγειλε πως οι Αιγύπτιοι που απελάθηκαν διατρέχουν πλέον κίνδυνο εξαφάνισης, βασανισμού, παρατεταμένης κράτησης και μεροληπτικής δίκης. «Προτρέπουμε την μαλαισιανή κυβέρνηση να σεβασθεί την αρχή του μη εκτοπισμού και να εξασφαλίσει ότι όσοι διατρέχουν κίνδυνο διωγμού, ή ανεπανόρθωτης βλάβης σε άλλη χώρα, περιλαμβανομένων και των βασανιστηρίων, να μην απελαύνονται», τονίζει η οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης