H αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε 12 ανθρώπους που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο και κατέσχεσε εκρηκτικές ύλες, αποτρέποντας ένα τρομοκρατικό σχέδιο βάσει του οποίου θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον διαφόρων περιοχών εντός της πρωτεύουσας και στα περίχωρά της.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 17 ετών έως 41 ετών, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στις περιοχές Ολού Λανγκάτ και Τσεράς, συνοικίες κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας Καλίντ Αμπού Μπακέρ σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις εναντίον «στρατηγικής σημασίας στόχων και στόχων κυβερνητικών συμφερόντων περιμετρικά της Κοιλάδας Κλανγκ» επεσήμανε ο αξιωματικός.

Αυτές τις επιθέσεις θα τις πραγματοποιούσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Χαλιφάτο για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ισλαμικών χωρών που έχουν καθιερώσει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και θεωρούνται «εχθροί του Ισλαμικού Κράτους».

Οι Αρχές αναφέρουν επιπλέον ότι οι πρόσφατες συλλήψεις φερόμενων μελών του Ισλαμικού Χαλιφάτου ήταν άλλος ένας λόγος για τις επιθέσεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των εκρηκτικών που κατασχέθηκαν βρίσκονται 20 κιλά νιτρική αμμωνία και 20 κιλά νιτρικό κάλιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ, καθώς οι ηγέτες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας εν όψει της Συνόδου του ASEAN, που ξεκινά επίσημα τη Δευτέρα.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι επιθέσεις που σχεδιάζονταν συνδέονται με τη Σύνοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης