Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε «σθεναρά» τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την επίθεση με στόχο συναγωγή στη Χάλε, στη Γερμανία, που είχε αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δύο να τραυματιστούν, καταγγέλλοντας αυτήν την «αντισημιτική» ενέργεια.

«Η αντισημιτική επίθεση στη Χάλε προκαλεί σοκ. Την καταδικάζουμε σθεναρά» ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ισραηλιτική κοινότητα αυτήν την ημέρα του [Γιομ] Κιπούρ, την αλληλεγγύη μου στη Γερμανία, οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους τους» συνέχισε.

Την επίθεση διέπραξε βαριά οπλισμένος άνδρας, ντυμένος με στολή παραλλαγής, η μέθοδος δράσης του οποίου παρέπεμπε στην τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε εναντίον δύο τεμενών στην Κράιστσερτς (Νέα Ζηλανδία) τον Μάρτιο από Αυστραλό ακροδεξιό.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ μίλησε περί «αντισημιτικής επίθεσης», για την οποία ύποπτος είναι νεαρός οπαδός «της Άκρας Δεξιάς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης