Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εκτιμά ότι είναι δύσκολο να ακουστεί η φωνή κάποιου στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, όταν βρίσκεται μεταξύ του «κλαμπ της Γκρέτα» Τούνμπεργκ και του «κλαμπ του Ντόναλντ» Τραμπ.

Στη διαμάχη για το κλίμα, υπάρχει «το κλαμπ της Γκρέτα και το κλαμπ του Ντόναλντ», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος και στον Αμερικανό πρόεδρο, που βρίσκεται μεταξύ εκείνων που αμφισβητούν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να αλλάξουν, όμως είναι πραγματικά δύσκολο, διότι (από τη μία) για την Γκρέτα δεν το κάνουν αρκετά σύντομα, και (από την άλλη) για τον Ντόναλντ είναι πάντα υπερβολικό», σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κατά τη διάρκεια συζήτησης το πρωί της Πέμπτης στο Ελιζέ με τη συμμετοχή 80 φοιτητών και ερευνητών του προγράμματος “Make our planet great again”, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε μαζί με την Γκρέτα: “Δεν κάνετε τίποτα, είστε ανύπαρκτοι”, κάτι που προκαλεί απελπισία, ενοχή και κατά τη γνώμη μου δεν κινητοποιεί τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Και υπάρχουν και εκείνοι που τάσσονται στο πλευρό του Ντόναλντ και λένε: “Δεν έχουν καμία σημασία όσα κάνετε, δεν θα προχωρήσει ποτέ αυτό”», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ήθελα να φτιάξουμε το δικό μας κλαμπ» με στόχο να καταφέρουμε «οι νέοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, να κατανοήσουν τι είναι δυνατό και εμείς να τους συνοδεύουμε σε όλο αυτό», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους ερευνητές που ήταν παρόντες στη συνάντηση να βοηθήσουν «ώστε να πείσουμε όσους λαμβάνουν αποφάσεις και την κοινή γνώμη» προκειμένου «να αποδεχθούν την αλλαγή».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης