Ο Μιτς Μακόνελ ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, παρότρυνε το κόμμα του να επικεντρώσει την προσοχή του στον πρόεδρο Μπάιντεν και στην πορεία του προς το 2022 και όχι να επαναπροσφύγει νομικά για τις εκλογές του 2020, για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να υποστηρίζει εσφαλμένα ότι τις έχασε με δόλιο τρόπο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων «The Hill».

Ο Μακόνελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ερωτήθηκε αν αισθάνεται άνετα με την αποδοχή που έχει ο Τραμπ στο κόμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απείχε από την προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία, ενώ είχε υποστηρίξει δημόσια την επανεκλογή του γερουσιαστή Τσακ Γκράσλεϊ στην Αϊόβα, νωρίτερα μέσα στο μήνα.

«Λοιπόν, νομίζω ότι χρειάζεται να μιλάμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν» δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους ο Μακόνελ.

«Νομίζω ότι οι Αμερικανοί επικεντρώνουν την προσοχή τους στην κυβέρνηση…., είναι ελπίδα μου ότι οι εκλογές του 2022 θα είναι ένα δημοψήφισμα για την απόδοση της παρούσας κυβέρνησης και όχι ένα αναμάσημα συστάσεων για το τι θα έπρεπε να είχε συμβεί το 2020» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια του Μακόνελ έγιναν καθώς ο Τραμπ και μερικοί από τους πιο στενούς πολιτικούς συμμάχους του, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι υπήρξε εκλογική νοθεία ευρείας κλίμακας την προηγούμενη χρονιά, ενώ την ίδια στάση υιοθετούν και υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο, οι οποίοι συμπαρατάσσονται με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μακόνελ είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς σε ομιλία του στην ολομέλεια της Γερουσίας που έγινε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξαν αποδείξεις νοθείας «σε μαζική κλίμακα, που θα μπορούσε να επηρεάσει το σύνολο των εκλογών».

Ωστόσο έκτοτε ο ίδιος απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να μιλάει για τον Τραμπ, ο οποίος από τη μεριά του συνέχισε να τον επικρίνει προκλητικά, καλώντας για την απομάκρυνσή του από τη θέση του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης