Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, 10:08
Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα
Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι μία ανέμελη νύχτα πρωτοχρονιάς, γεμάτη χαρά και διασκέδαση, θα κατέληγε σε τραγωδία. Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στην Κωνσταντινούπολη περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλα όσα έζησε και τα λόγια του συγκλονίζουν.

Δέκα λεπτά αφότου έφθασε στη Reina, την πιο διάσημη από τις ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, ο Σεφά Μποϊντάς, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε να προσπαθεί να ξεφύγει από το χάος και τον θάνατο που έσπερνε ένας ένοπλος, μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη, ο οποίος εισέβαλε στο νυχτερινό κέντρο και άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ποδοσφαιριστής.

Είναι 01.15 της Κυριακής (00.15 ώρα Ελλάδας) και ένας άνδρας ανοίγει πυρ εναντίον των εκατοντάδων ανθρώπων που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους στο νυχτερινό κέντρο, αφού είχε προηγουμένως σκοτώσει μπροστά στην είσοδο έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Σύμφωνα με τις Αρχές, 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 16 ξένοι.

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους» περιγράφει ο Μποϊντάς, ο οποίος είχε πάει στη ντισκοτέκ μαζί με δύο φίλες του.

Η σκηνή που αφηγείται φανερώνει τον πανικό που κατέλαβε τους θαμώνες, πολλοί από τους οποίους έπεσαν στον Βόσπορο για να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

«Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν» λέει. Αυτό συνέβη στη μία από τις φίλες του. «Τη σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω. Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά».

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ' αυτόν τον τρόπο» προσθέτει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η αστυνομία έφθασε γρήγορα μετά τους πυροβολισμούς, απάντησε: «Έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους».

Η ειρωνεία είναι πως ο ποδοσφαιριστής αφηγείται ότι αρχικά δεν ήθελε να πάει στη Reina, φοβούμενος «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα».

«Δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ' ένα μέρος όπως η Reina» του είπε όμως ένας φίλος. Κι εκείνος πείστηκε. Ωστόσο, προσθέτει, «είχα ένα προαίσθημα... Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, 10:26