Μακελειό σε πανεπιστήμιο της Κένυας, όπου ένοπλοι αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ σκότωσαν τουλάχιστον 15 ανθρώπους και αυτήν τη στιγμή κρατούν ομήρους. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 65.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 10 μασκοφόροι άνδρες της οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, στις 05.00 τα ξημερώματα, στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα, στη βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Ο ακριβής αριθμός των ομήρων που κρατούνται από τους ενόπλους είναι αδιευκρίνιστος – ενδέχεται να ξεπερνούν τους 500
Ο ακριβής αριθμός των ομήρων που κρατούνται από τους ενόπλους είναι αδιευκρίνιστος. Ενδέχεται να ξεπερνούν τους 500, καθώς το πανεπιστήμιο ήταν σε πλήρη λειτουργία όταν ξεκίνησε η επίθεση. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300 φοιτητές πρόλαβαν να διαφύγουν από τους χώρους του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι ρωτούσαν ποιοι είναι χριστιανοί και ποιοι μουσουλμάνοι. Στην πρώτη περίπτωση, εκτελούν τους φοιτητές επί τόπου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή και διεξάγουν επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιορίσει τους ενόπλους σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σχολής. Έξω από το πανεπιστήμιο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς των φοιτητών που βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο φύλακες, ενώ μεταξύ των τραυματιών δύο αστυνομικοί. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν ένοπλο, ο οποίος προσπάθησε να φύγει από τον χώρο.

Η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ μάχεται για τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στη Σομαλία και έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο πρόεδρος της Κένυας ανήγγειλε την πρόσληψη 10.000 εθνοφυλάκων, στον απόηχο της επίθεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης