Μαδούρο: Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Χ. Γκουαΐδο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 08:48
Μαδούρο: Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Χ. Γκουαΐδο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε και μεταδόθηκε σήμερα από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι δεν έχει εκδοθεί έως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαΐδο, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει παρθεί έως τώρα. Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Για τον Μαδούρο, το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.

«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας» ανέφερε ο Μαδούρο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε την Τρίτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 35χρονο Γκουαΐδο, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης - του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση στη χώρα - και «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του έως την αποπεράτωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 08:53