Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ οι συνομιλίες που είχαν την Τετάρτη στην τρίτη έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη και οι οποίες διήρκησαν πάνω από 3,5 ώρες (με ενδιάμεσο γεύμα εργασίας) οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σε δηλώσεις παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, προέβη μόνον ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο όποιος ανέφερε ότι οι συναντήσεις συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν εντατικοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του Νίκολα Ντιμιτρόφ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σχολιάζει χαρακτηριστικά πως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Επί τάπητος τέθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα, που περιλαμβάνουν τα ελληνικά αιτήματα για ονομασία erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, και για τροποποίηση του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» επανέλαβε ο κ. Νίμιτς, «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (σ.σ. ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση» είπε, επισημαίνοντας ότι «οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε.

Οι επαφές Κοτζιά-Ντιμιτρόφ αναμένεται να συνεχιστούν στις αρχές του Μαΐου, στην τετραμερή σύνοδο που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια, στο Σούνιο, στα μέσα του επόμενου μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης