Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα Τούρκων οπαδών κατά την διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα στο Παρίσι, αλλά και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό δυσαρέστησε ιδιαίτερα τον προπονητή της εθνικής Τουρκιάς, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλό θα ήταν να μην κάνουμε αυτά που δεν θέλουμε να μας κάνουν. Αυτός είναι ο εθνικός ύμνος παρακαλώ! Τι μας συμβαίνει; Προς τι οι αποδοκιμασίες; Σήμερα είναι μια παγκόσμια ημέρα γειτνίασης και εμείς παίξαμε με τους γείτονες μας τους Έλληνες, γεγονός σημαντικό για εμάς. Δείχνουμε σεβασμό προς τους νεκρούς, δεν μπορούμε να έχουμε υπομονή ούτε για ένα λεπτό; Γιατί να δημιουργείται μια αρνητική εικόνα για την χώρα μας; Δυο αγώνες ακυρωθήκαν λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων. Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές. Πρέπει να αντισταθούμε και να συνεχίσουμε το άθλημα αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Δεν μας αρμόζει. Ο αθλητισμός είναι από τα σημαντικότερα μέσα για την ειρήνη».

ΠΗΓΗ: hurriyet

Διαβάστε επίσης: Αποδοκιμασίες Τούρκων οπαδών κατά τη διάρκεια ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Παρισιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης