Μ. Βρετανία: «Στεγνώνουν» τα βενζινάδικα - Visa «εξπρές» σε 5.000 οδηγούς φορτηγών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 16:44
Μ. Βρετανία: «Στεγνώνουν» τα βενζινάδικα - Visa «εξπρές» σε 5.000 οδηγούς φορτηγών

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαλαρώσει προσωρινά τους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ξένους οδηγούς φορτηγών, την ώρα που η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις καυσίμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες βρετανικά πρατήρια που «στεγνώνουν» πωλούν πλέον με …δελτίο, καθώς δεν επιτρέπουν στους πολίτες να βάλουν στο ρεζερβουάρ καύσιμα αξίας άνω των 30 λιρών.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα εκδώσει βραχυπρόθεσμα έως και 5.000 προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (Visa), μπροστά στην έλλειψη περίπου 100.000 ξένων οδηγών βαρέων οχημάτων, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία και το Brexit.

Μια απόφαση, η οποία θα ισοδυναμούσε με στροφή 180 μοιρών για τον Βρετανό πρωθυπουργό, η κυβέρνηση του οποίου αυστηροποίησε τους μεταναστευτικούς νόμους μετά το Brexit και επέμεινε στην ανάγκη να μπει τέλος στην εξάρτηση της Βρετανίας από το εργατικό δυναμικό ξένων χωρών. 

Οι ελλείψεις, που επηρεάζουν και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Βρετανών, οι οποίοι κάνουν ουρές σε βενζινάδικα για να βάλουν στα αυτοκίνητα τους, αλλά και σε μπιτόνια, όσα περισσότερα καύσιμα μπορούν.

«Θέλω απλά να γεμίσω για να πάω για δουλειά. Ο κόσμος γεμίζει μπιτόνια, είναι γελοίο», δήλωσε ο Μάικ Ντέιβι, ένας οδηγός ηλικίας 56 ετών, που περίμενε για πάνω από μισή ώρα, προκειμένου να βάλει βενζίνη σε έναν πρατήριο καυσίμων στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, 16:44