Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις πυραύλων και άλλων όπλων υψηλής ακριβείας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία – η οποία έχει επικριθεί διότι η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της που ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη έχει σκοτώσει αμάχους – συμβάλλουν στη μείωση των θανάτων μεταξύ των αμάχων.

«Η άποψη αυτής της κυβέρνησης είναι ότι προμηθεύοντας οπλισμό υψηλής ακριβείας στην πραγματικότητα ο κίνδυνος μειώνεται», είπε κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εξετάσει και να εγκρίνει την πώληση 120.000 και πλέον κατευθυνόμενων πυραύλων και βομβών στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα σχέδια για την πώληση των κατευθυνόμενων με λέιζερ όπλων αυτών εγείρει ανησυχίες σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός οπλισμός χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις υπό σαουδαραβική διοίκηση εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άμαχοι από τον Μάρτιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης