Λάθος χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου Τβερσκόι της Μόσχας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υπάγεται στην Ρωσική προεδρία, Μιχαήλ Φεντότοφ, να μην επιτρέψει στον γνωστό ακτιβιστή Λεβ Πανομαριόφ να παραστεί στην κηδεία να παραστεί της γνωστής ακτιβίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λιουντμίλα Αλεξέγιεβα που πραγματοποιείται αύριο 11 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας, είχε απορρίψει την έκκληση της Ρωσίδας Επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τατιάνας Μοσκάλκοβα, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ήταν απολύτως σωστό, εάν το δικαστήριο έδειχνε κατανόηση, ανθρωπισμό, δικαιοσύνη και συμπόνοια και έδινε την δυνατότητα σ’ έναν ομοϊδεάτη της, σ έναν άνθρωπο που επί χρόνια συνεργάστηκε με την Λιουντμίλα Αλεξέγιεβα να την αποχαιρετίσει». Προηγουμένως είχε απορρίψει το αίτημα περί αναστολής ή άρσης της ποινής κράτησης 16 ημερών που είχε επιβληθεί στο γνωστό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ.

Η Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, πρώην αντιφρονούσα της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε ένα από τα σύμβολα της αντίστασης στη σύγχρονη Ρωσία,. Υπήρξε πρόεδρος της Οργάνωσης Ελσίνκι της Μόσχας και ενεργό μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου Ο ηλικίας 77 ετών γνωστός ακτιβιστής των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση 25 ημερών για ανάρτηση –έκκληση στο Facebook, επειδή μέσω της ανάρτησης καλούσε Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης νεαρών που κατηγορούνται για εξτρεμιστική δράση, για την οποία δεν είχε δοθεί άδεια από τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης