Λουξεμβούργο-Covid-19: Συνεχίζεται η μαζική διανομή μασκών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 06:41
Λουξεμβούργο-Covid-19: Συνεχίζεται η μαζική διανομή μασκών

Κάτοικοι, επιχειρήσεις, θεσμοί: το Λουξεμβούργο έχει διανείμει από την Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες μάσκες με τη βοήθεια του στρατού, χωρίς να ξεχνάει και τις πρεσβείες που παρέλαβαν τις δικές τους την Τρίτη.

Κάθε πρεσβεία παρέλαβε 50 μάσκες για να τις διανείμει στο προσωπικό της, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Όπως έγινε και με τις βιοτεχνίες λίγες ημέρες νωρίτερα, η διανομή έλαβε χώρα σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου με τη βοήθεια στρατιωτικών.

Οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί που εδρεύουν στο Λουξεμβούργο παρέλαβαν, επίσης, μάσκες για τους υπαλλήλους τους, περισσότερες από 16.000 σε αριθμό.

«Αυτές οι μάσκες διατίθενται για τα μέλη του προσωπικού που μπορούν να τις παίρνουν μαζί τους όταν πηγαίνουν στο Δικαστήριο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορειό μια πηγή από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη Δευτέρα, το να φοράει κανείς μάσκα ή κάποια άλλη προστασία στο στόμα του είναι υποχρεωτικό στο Λουξεμβούργο σε όλα τα μέρη όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας στο πλαίσιο της μάχης κατά της νόσου Covid-19.

Αφορά εμπορικά καταστήματα, εργοτάξια, γραφεία, όπως επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα οποία έγινε τη Δευτέρα η διανομή μασκών.

Κάθε κάτοικος παρέλαβε τουλάχιστον 5 μάσκες εκ μέρους της κοινότητάς του.

Η κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ξεκίνησε τη Δευτέρα τη διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας με το άνοιγμα των εργοταξίων, των μονάδων διαλογής αποβλήτων και των καταστημάτων ειδών μαστορέματος.

Το Λουξεμβούργο καταμετρά σήμερα 3.618 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 78 θανάτους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 06:42