Δύο αγόρια ηλικίας 12 και 15 ετών τραυματίστηκαν από σφαίρες σήμερα μέρα μεσημέρι στο Λονδίνο, που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών και των επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τους δύο έφηβους βρήκαν αστυνομικοί λίγο αφότου τραυματίστηκαν από πυρά σε διαφορετικές περιοχές της κοινότητας του Χάροου, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο δυτικό Λονδίνο όπου παραμένει νοσηλευόμενο» ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία, που δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Η σοβαρότητα των τραυμάτων του 15χρονου παιδιού επίσης εξετάζεται από τους γιατρούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από τις αρχές του έτους τα περιστατικά βίας με όπλα ή μαχαίρια έχουν αυξηθεί σημαντικά στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε 45 φακέλους για ανθρωποκτονία, διπλάσιους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε τον Απρίλιο η εφημερίδα The Guardian, επισημαίνεται ότι η πολιτική της μείωσης των αστυνομικών δυνάμεων από το 2010 από τη συντηρητική κυβέρνηση «πιθανόν συνέβαλε» στην αύξηση του αριθμού των επιθέσεων.

Αυτή ακριβώς η αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών τράβηξε το ενδιαφέρον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή ενώπιον του λόμπι των όπλων, του National Rifle Association (NRA).

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ένα «νοσοκομείο μέχρι σήμερα υψηλού κύρους» στο Λονδίνο μοιάζει με «εμπόλεμη ζώνη» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιθέσεων.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας 17χρονος νέος σκοτώθηκε από σφαίρα στο Σάουθγουορκ, στο νότιο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης