Η καταστροφική πλημμύρα στη Λουιζιάνα είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον τυφώνα «Sandy» πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός.

«Χιλιάδες άνθρωποι στη Λουιζιάνα έχουν χάσει τα πάντα και χρειάζονται τη βοήθειά μας τώρα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Μπραντ Κίσερμαν, αντιπρόεδρος των εργασιών της λογιστικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού για φυσικές καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καταστροφή αυτή είναι η χειρότερη που έχει χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το τυφώνα “Sandy” και αναμένουμε ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια. Αριθμός που μπορεί να αυξηθεί καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής».

Σύμφωνα με τους ειδικούς 6.900.000.000.000 γαλόνια βροχής έπεσαν στην πολιτεία των νότιων ΗΠΑ, μέσα σε μία εβδομάδα.

Η συμφορά χτύπησε πιο άγρια ένα μέρος του «Livingston Parish», όπου πάνω από 31 ίντσες, έδωσαν οι βροχές που έπεσαν τις τελευταίες 15 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζο Λο Μίσνερ, ο οποίος ζει στην κοινότητα Λίβινγκστον, στο «κομιούνιτι» του «Colyell» λέει: «Είναι απίστευτο αυτό που έχουμε περάσει, ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε εμάς» και προσθέτει: «Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτή τη μεγάλη καταστροφή».

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία της Λουιζιάνας. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο του “NBC” «τα είδη τροφίμων στα τοπικά καταστήματα εξαντλούνται»…

Στο μεταξύ ο Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζεχ Τζόνσον, επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν με το διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Κρεγκ Φουγκέιτ, ο οποίος μετέφερε τη διαβεβαίωση από πλευράς Λευκού Οίκου, ότι «θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των ζημιών».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχει επικριθεί από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, για τη συνέχιση των διακοπών του «αντί να επισκέπτεται τη ζώνη των πλημμυρών και των θυμάτων».

Η αμερικανική ακτοφυλακή και η Εθνική Φρουρά που παρέχει ενίσχυση στις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, διέσωσαν πάνω από 30.000 κατοίκους και 1.400 ζώα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης