Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο θέλησε να απαντήσει στις σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, για υπέρβαση της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, η οποία έχει οριστεί στο 3%.

«Προτείνω στον Μοσκοβισί δημόσιο διάλογο, διότι εμείς πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις των οικονομικών αυτών παραμέτρων δεν έφεραν αποτέλεσμα, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθεί το δημόσιο χρέος. Θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις που να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα», τόνισε ο Ντι Μάιο, σε διαδικτυακή συνέντευξη στον όμιλο της Corriere della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, πάντα, ο Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του υποψήφιου της κεντροδεξιάς για την περιφέρεια του Μιλάνου, Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος είχε αναφερθεί, χθες, σε «λευκή φυλή» και κίνδυνο να σβήσει η ιταλική κοινωνία, εξαιτίας των μεταναστών.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απάντησε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη ανάμειξη ενός ευρωπαίου γραφειοκράτη στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία» και πως «οι πολιτικές θυσιών και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που επέβαλε η Ευρώπη ήταν καταστροφικές και θα απορριφθούν από τους ψηφοφόρους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης