Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 866 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην χώρα της βόρειας Αφρικής, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011, να φθάνει τους 81.273, ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης.

Κατά την ίδια πηγή, άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να έχει φθάσει πλέον τους 1.153 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, άλλοι 714 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν, με το σύνολό τους να φθάνει τους 52.299, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η ειδική επιτετραμμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη προειδοποιούσε πρόσφατα ότι εξαιτίας των περιορισμένων δυνατοτήτων του συστήματος υγείας, οι αριθμοί που ανακοινώνονται δεν αντανακλούν παρά μόνο εν μέρει «την αληθινή κλίμακα» της υγειονομικής κρίσης.

Ο Μπαντραντίν αλ Νάτζαρ, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασθενειών της Λιβύης, τόνισε από την πλευρά του την Τετάρτη πως η κατάσταση «γίνεται χειρότερη», καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού «αυξάνονται καθημερινά», εισηγούμενος την επιβολή εθνικού lockdown αν η επιδημιολογική κατάσταση παραμείνει ως έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης