Ο Faraj al-Shibli, βασικός ύποπτος για τη θανάσιμη επίθεση που έγινε στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Η σορός του al-Shibli ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα στην ανατολική πόλη Μαρτζ της Λιβύης. Τελευταία φορά που είχε θεαθεί ήταν κατά τη σύλληψή του. Έκτοτε, όπως δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο κάτοικοι της πόλης, ο φερόμενος ως δράστης κρατείτο στην τοπική πολιτοφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Al-Shibli φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις στο προξενείο των ΗΠΑ, όπου σκοτώθηκε ο πρέσβης Chris Stevens και τρεις άλλοι Αμερικανοί το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012.

Το CNN ανέφερε ότι ο δράστης είχε έλθει σε επαφή με τα μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, καθώς και μέλη της οργάνωσης στο Πακιστάν.

Τον περασμένο μήνα τα αμερικάνικα στρατεύματα είχαν συλλάβει τον Αχμέντ Άμπου Κατάλα στη Λιβύη και τον παρέδωσαν στις ΗΠΑ πάνω σε ένα σκάφος του Ναυτικού. Από εκεί μεταφέρθηκε μέσω ελικοπτέρου στην Ουάσινγκτον το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης