Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποσχέθηκε ότι οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το προσεχές Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν κανονικά παρά τις πρόσφατες επιθέσεις στα γραφεία των εκλογικών επιτροπών σε πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Το Σάββατο θα είναι η μέρα που ο λαός της Λιβύης θα ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεθνής κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, από την οποία θα προκύψει ένα νομοθετικό και πολιτικό Σώμα που θα αντικαταστήσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC), το οποίο διοικεί τη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος Gaddafi. Οι έντονες διαφορές ανάμεσα στις φυλές, που σε αρκετές περιπτώσεις εκφράστηκαν με συγκρούσεις σώμα με σώμα ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς ο φόβος για επικράτηση της αναρχίας είναι μεγάλος.

Η Λιβύη διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και η ομαλή ροή του «μαύρου» χρυσού προς την Ευρώπη αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Ε.Ε., η οποία είχε πρωτοστατήσει στην ανατροπή του Λίβυου Συνταγματάρχη, Muammar Gaddafi.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης