Λιβύη: Γειτονιές της Τρίπολης μετατρέπονται σε πεδία μάχης σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 13:23
Λιβύη: Γειτονιές της Τρίπολης μετατρέπονται σε πεδία μάχης σύμφωνα με τη ΔΕΕΣ

Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, όπου «πυκνοκατοικημένες περιοχές μετατρέπονται σταδιακά σε πεδία μάχης», ανέφερε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις ιατρικού υλικού εν μέσω διακοπών στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, σημειώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της έπειτα από εβδομάδες συγκρούσεων.

«Είναι κρίσιμο τα νοσοκομεία, οι ιατρικές εγκαταστάσεις, το προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της υγείας και τα οχήματα που μεταφέρουν τους τραυματίες να μπορούν να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια» ανέφερε η ΔΕΕΣ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε στο Twitter πως 278 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ 1.332 άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός, ο οποίος έχει συμμαχήσει με μια αντίπαλη κυβέρνηση στην ανατολική Λιβύη, εξαπέλυσε επίθεση στην Τρίπολη, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να σπάσει τις νότιες άμυνες της πόλης.

Στα νότια προάστια και σε γειτονικά χωριά σημειώνονται σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί, με περιοχές να αλλάζουν τακτικά χέρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 13:23