Συγκλονισμένοι δεκάδες Λίβυοι δημοσιογράφοι και συνάδελφοι για τον φόνο του 35χρονου Μπεν Καλίφα, γνωστού freelance φωτορεπόρτερ και βιντεολήπτη, συνεργαζόμενου με το πρακτορείο Ruptly του RT και το Associated Press, κατέβηκαν στους δρόμους για να αποκηρύξουν τη βία εναντίον των εργαζομένων στα Μέσα.

Στην Τρίπολη πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν συμβολικά κλείσει το στόμα τους με αυτοκόλλητη ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από πανό διαμαρτυρίας, κρατούσαν πορτρέτα του Μπεν Καλίφα, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη καθώς βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά αντιμαχόμενων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, καλύπτοντας το γεγονός.

Στα πανό που κρατούσαν έγραφαν στη γαλλική, αγγλική και την αραβική γλώσσα: «Η Λιβύη χωρίς Μέσα» και « Η Δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη εξέδωσαν κοινό ψήφισμα που έλεγε: «Καταδικάζουμε τις πρόσφατες βιαιότητες που προκάλεσαν ένοπλες ομάδες στην προσπάθειά τους να καταπιέσουν και να κάνουν να σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι».

Ο Μπεν Χαλίφα ήταν ο 14ος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του στην πολυτάραχη Λιβύη. Όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του, σκοτώθηκε καλύπτοντας πολεμικές συγκρούσεις αντίπαλων ομάδων ενόπλων, μετά τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση, το 2011.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης