Λιβύη: Απήχθη δημοσιογράφος μέσα από τα γραφεία εφημερίδας στη Βεγγάζη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, 02:21
Λιβύη: Απήχθη δημοσιογράφος μέσα από τα γραφεία εφημερίδας στη Βεγγάζη

Ένας Λίβυος δημοσιογράφος απήχθη τη Δευτέρα από αγνώστους στη Βεγγάζη, σύμφωνα με τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

«Η Γενική Αρχή Τύπου καταδικάζει, με τον εντονότερο τρόπο, την απαγωγή του Σιράτζ Αμπντελχαφίντ αλ Μογκάσμπι, ενός δημοσιογράφου που συνεργάζεται με το παράρτημα της Αρχής στη Βεγγάζη, από μια ομάδα αγνώστων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

«Ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα της αλ Μαντίνα και εγώ επικοινώνησα ο ίδιος με τον εισαγγελέα», είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Αμπντεραζάγκ αλ Ντάχες, ο πρόεδρος της Αρχής.

Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτόν, οι δράστες μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας Αλ Χαγιάτ, για την οποία εργάζεται ο Μογκάσμπι, «απειλώντας και εκφοβίζοντας υπαλλήλους και δημοσιογράφους». Η εφημερίδα στεγάζεται στο κτήριο της Αρχής. Αρνήθηκαν να δείξουν κάποιο επίσημο έγγραφο ή τις ταυτότητές τους και πήραν τον Μογκάσμπι μαζί τους.

Η Γενική Αρχή Τύπου, καταδικάζοντας αυτήν την ενέργεια που «παραβιάζει τους νόμους που προστατεύουν τον Τύπο και τους δημοσιογράφους», κάλεσε «όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας» να ενεργήσουν γρήγορα για να εξακριβωθεί τι συνέβη στον Μογκάσμπι.

Η Λιβύη κατατάσσεται στην 165η θέση, σε σύνολο 180 χωρών, όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, στον κατάλογο που συντάσσουν κάθε χρόνο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, 02:22