Η πολιτική προστασία του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τέσσερα πτώματα μεταναστών στη θάλασσα την Παρασκευή. Πιθανότατα να ήθελαν να φτάσουν στην Κύπρο, λέει η ίδια πηγή.

Την προηγούμενη Δευτέρα η δύναμη του ΟΗΕ για τον Λίβανο (Finul) είχε εντοπίσει ένα πλοιάριο στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου, με 36 επιζώντες και έναν νεκρό, τους οποίους συνόδευσε σε ένα λιβανέζικο λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των επιζώντων ήταν 25 Σύροι, 8 Λιβανέζοι και τρεις μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο συγκεκριμένος αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο αυτό, το οποίο αναχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου από τον βόρειο Λίβανο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει τέσσερα πτώματα (δύο Λιβανέζων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, ενός Ινδού και ενός Σύρου)» επισήμανε ο Σαμίρ Γιάζμπεκ, επικεφαλής της μονάδας θαλάσσιων διασώσεων της πολιτικής προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν» πρόσθεσε. Τα τέσσερα πτώματα έχουν εντοπιστεί από την Παρασκευή στα ανοιχτά διάφορων παράκτιων περιοχών του βόρειου και του νότιου Λιβάνου.

Το Σάββατο ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εντείνει τις περιπολίες του εντός κι εκτός των χωρικών υδάτων της χώρας, καθώς και κατά μήκος των ακτών.

Μετά τον εντοπισμό του πλοιαρίου συγγενείς των αγνοούμενων προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με τον διακινητή των μεταναστών, έναν κάτοικο Τρίπολης ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Εξάλλου στρατιωτική πηγή είχε επισημάνει στο AFP ότι συνελήφθη ένας άνθρωπος ο οποίος δρούσε ως μεσολαβητής μεταξύ των μεταναστών και «του ιδιοκτήτη του πλοιαρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης