Οι Αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον COVID-19 μέσα σε μια ημέρα – χθες Σάββατο – στο πλαίσιο του «μαραθωνίου» ανοσοποίησης που οργάνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συνολικά, 10.452 άνθρωποι ηλικίας 30 ετών και άνω έλαβαν χθες έως τις 18:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca, διευκρίνισε το υπουργείο, πηγαίνοντας στα ραντεβού τους σε διάφορα κέντρα σε όλη τη χώρα που άνοιξαν από νωρίς τα πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτεύουσα Βηρυτός και ορισμένες ακόμη περιοχές της χώρας δεν συμμετείχαν σε αυτόν τον «μαραθώνιο», αλλά ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν διαβεβαίωσε ότι θα οργανωθεί άλλη μια παρόμοια εκστρατεία, που θα καλύψει μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Κάποιες περιοχές δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, αλλά μετά την ενθαρρυντική σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εμπειρία, όλος ο κόσμος θα συμμετάσχει σύντομα», σημείωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίσει την ημερομηνία του δεύτερου «μαραθωνίου».

Το εγχείρημα στέφθηκε από «μεγάλη επιτυχία», κατά τον Φίρας Αμπιάντ, τον διευθυντή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, του κυριότερου στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στη χώρα περίπου 170.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, πρόσθεσε.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναμένονται στη χώρα περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος αυτού.

Ο Λίβανος, βυθισμένος στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990), έχει καταγράψει μέχρι στιγμής επισήμως 7.718 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 540.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Στην αραβική χώρα των περίπου έξι εκατομμυρίων κατοίκων έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε πάνω από 700.000 ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης