Ο Λιβανέζος διπλωμάτης Μουστάφα Αντίμπ εξασφάλισε τελικά την απαιτούμενη υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών για να οριστεί νέος πρωθυπουργός της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες, ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν τον όρισε πρωθυπουργό και του έδωσε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Αντίμπ είναι πρεσβευτής του Λιβάνου στη Γερμανία. Κατάφερε να εξασφαλίσει τουλάχιστον 66 ψήφους, δηλαδή την υποστήριξη των περισσότερων σε αριθμό βουλευτών, σε σύνολο 120. Αρχικά ο ίδιος προτάθηκε να αναλάβει τα ηνία της χώρας από το χριστιανικό κόμμα, Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κοινοβούλιο του Λιβάνου διαθέτει 128 βουλευτές, αλλά οκτώ βουλευτές παραιτήθηκαν μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο 48χρονος Αντίμπ έχει διδακτορικό στις νομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι. Είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2013 και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λιβάνου και της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης