Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές αρνήθηκαν σήμερα να επιστρέψουν στα μαθήματά τους συμμετέχοντας σε καθιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από κυβερνητικά κτήρια εναντίον της πολιτικής τάξης στον Λίβανο.

Από τις 17 Οκτωβρίου ο Λίβανος ζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας το οποίο έχει παραλύσει τη χώρα με το κλείσιμο, τις δύο πρώτες εβδομάδες, των τραπεζών, των σχολείων και των πανεπιστημίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πόλεις Σάιντα και Ναμπατιέχ φοιτητές του πανεπιστημίου του Λιβάνου κατασκήνωσαν στους χώρους του ζητώντας από τις αρχές να ενισχύσουν τη δημόσια παιδεία

«Επιθυμούμε ένα καθεστώς που να μη βασίζεται στα δόγματα», φώναξε από το μικρόφωνο ένας φοιτητής τον οποίο κρατούσε στους ώμους του ένας συνάδελφός του, μπροστά από ένα πανό που έγραφε «Επανάσταση της 17ης Οκτωβρίου».

Από χθες Τρίτη κάποια σχολεία άνοιξαν και πάλι, με το υπουργείο Παιδείας να αφήνει την απόφαση για την επαναλειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων στην ευχέρεια των διευθύνσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τύρο μαθητές έκλεισαν την πρόσβαση σε ένα δημόσιο σχολείο, ενώ στη Βηρυτό καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Στην πόλη Τζούνιεχ, βόρεια της πρωτεύουσας, μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην αυλή του μεγαλύτερου δημόσιου σχολείου, αφού η διεύθυνση του σχολείου τους απαγόρευσε να φύγουν από αυτό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπό την πίεση του δρόμου ο πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι παραιτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, όμως οι συζητήσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν φαίνεται να προχωρούν, γεγονός που οξύνει την οργή των διαδηλωτών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης