Σκηνές που θυμίζουν τον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς «La Casa de Papel» εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στον τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου και άρπαξαν 750 κιλά χρυσό, αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Οι ληστές, οι οποίοι, όπως φαίνεται, έχουν… εμπνευστεί από τον El Profesor και τη συμμορία του, που υποδυόμενοι αξιωματικούς του στρατού μπουκάρουν με βαρέα οχήματα στην Τράπεζα της Ισπανίας με σκοπό να κλέψουν τα αποθέματα χρυσού, ήταν συνολικά οκτώ. Ντυμένοι σαν αστυνομικοί, έχοντας κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφτασαν στο αεροδρόμιο με δύο μαύρα φορτηγάκια που ήταν παρόμοια με τα οχήματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, κρατώντας βαρύ οπλισμό. Η ληστεία έγινε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, με τους δράστες να αναγκάζουν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με την αμύθητη λεία. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ολόιδιο με αυτά της αστυνομίας της Βραζιλίας - Φωτογραφία: AP/VICTOR R. CAIVANO

Όπως γίνεται γνωστό από έκθεση των Αρχών, οι ληστές εκτός από τα 750 κιλά χρυσό απέσπασαν επίσης και πολύτιμα μέταλλα, ενώ κράτησαν και εννέα εργαζομένους ως ομήρους για αρκετές ώρες. Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Τα δύο οχήματα των ληστών βρέθηκαν καμένα σε απόσταση 20 χλμ. από το αεροδρόμιο, ενώ η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο από τη μυθική ληστεία στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Εν τω μεταξύ, στη βραζιλιάνικη τηλεόραση προβάλλονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας με τη μυθική ληστεία αλά Casa de Papel.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης