Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 (ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) ο προοδευτικός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματτέο Ρέντσι, άνοιξε νέο μέτωπο με τον γραμματέα των «Δημοκρατικών», Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ανεβάζοντας και πάλι την ένταση στο εσωτερικό του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

«Με λυπεί το ότι ο Μπερσάνι επιζητά την ύβρη. Εγώ, από την μεριά μου, είπα μόνον ότι πρέπει να δοθεί γρήγορα λύση στην πολιτική κρίση. Λυπάμαι, επίσης, για το ότι οι προσωπικές επιδιώξεις είναι ισχυρότερες από το γενικό συμφέρον », δήλωσε ο Ρέντσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο «Facebook», o τριανταοκτάχρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας, πρόσθεσε: «οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, οι οικογένειες υποφέρουν, η πολιτική επιμένει να κινείται με αργούς ρυθμούς. Ελπίζω, όσοι έχουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας, να μην σπαταλήσουν χρόνο».

Το Σάββατο, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι είχε αναφερθεί εμμέσως στον Ματτέο Ρέντσι, τονίζοντας ότι «κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι κατά τις προσπάθειες διαλόγου με το κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, άφησε να τον ταπεινώσουν».

«Δεν θα επέτρεπα ούτε στον πατέρα μου να μου πει κάτι τέτοιο, αλλά, αυτή την φορά, για το καλό του κόμματος, προτίμησα να σιωπήσω », υπογράμμισε με έμφαση, και συγκινησιακή φόρτιση ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» και υποψήφιος πρωθυπουργός των προοδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή σύγκρουση δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην κεντροαριστερή παράταξη, η οποία, τρεις ημέρες πριν την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, προσπαθεί να βρει, ακόμη, έναν κοινό υποψήφιο με την κεντροδεξιά και δεν έχει εκφράσει την τελική της προτίμηση για το όνομα που εννοεί να υποστηρίξει.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης