Αιγυπτιακή τηλεοπτική εκπομπή που απεικονίζει την καταστροφή του Ισραήλ προκάλεσε την αγανάκτηση της ισραηλινής κυβέρνησης, προσελκύοντας παράλληλα μεγάλο κοινό στην Αίγυπτο.

Το El-Nehaya απεικονίζει ένα δύστροπο μέλλον με πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο ηθοποιό Youssef Al-Sherif ως μηχανικό υπολογιστών που ζει σε έναν κόσμο που διευθύνεται από κλώνους του cyborg (Twitter).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, και ειδικά στην Αίγυπτο, τα τηλεοπτικά δράματα αποτελούν φάρο αγωνίας και χαράς, με τις οικογένειες να συναντιούνται μετά από την κουραστική ημέρα νηστείας για να παρακολουθήσουν το νέο επεισόδιο.
Φέτος, ως αποτέλεσμα της θανατηφόρας πανδημίας κορωνοϊού, η παραγωγή αυτή προωθήθηκε, ενώ οι περισσότερες από τις μισές αιγυπτιακές εκπομπές σταμάτησαν.

Ένα σόου, ωστόσο, προκάλεσε άμεση διαμάχη εξαιτίας μιας σκηνής ενός λεπτού που περιλαμβάνει φανταστική σύγκρουση που θα γίνει στο μέλλον κατά τη διάρκεια της οποίας η πόλη της Ιερουσαλήμ αποσπάται από τον έλεγχο του Ισραήλ.
Η πρώτη σειρά επιστημονικής φαντασίας της Αιγύπτου, El-Nehaya («Το Τέλος»), απεικονίζει εχθρικό μέλλον με πρωταγωνιστή τον διάσημο Αιγύπτιο ηθοποιό Youssef Al-Sherif ως μηχανικό υπολογιστών που ζει σε έναν κόσμο που διευθύνεται από κλώνους του cyborg.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αιγυπτιακή τηλεοπτική σειρά που προβλέπει εκτός από την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και την αποσύνθεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η σειρά «είναι εντελώς απαράδεκτη ειδικά επειδή τα δύο κράτη έχουν συνθήκη ειρήνης τα τελευταία 41 χρόνια».

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης