Οι ΗΠΑ δεν θα ξεχάσουν την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Τουρκίας απέναντι στον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται εκεί, προειδοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. «Οι οικονομικές τρικυμίες που περνάει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία είναι αποκλειστικά δικό της “επίτευγμα” και δεν σχετίζεται με την σε εξέλιξη κρίση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ» επεσήμανε. 

«Αισθανόμαστε ότι η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν συμπεριφερθεί στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και δυνατός χριστιανός και δεν έχει κάνει τίποτα, πάρα πολύ άδικα» δήλωσε η Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Και αυτό είναι κάτι που αυτή η διοίκηση δεν πρόκειται να ξεχάσει», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε «οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο που επιβλήθηκαν στην Τουρκία δεν σχετίζονται με την υπόθεση Μπράνσον, οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε Τούρκους αξιωματούχους, αφορούν συγκεκριμένα τον Αμερικανό πάστορα και άλλους που αισθανόμαστε ότι κρατούνται άδικα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης