H αντίσταση των ανταρτών στο Χαλέπι είναι πιθανό να καμφθεί τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ελπίζω ότι τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες η κατάσταση στο Χαλέπι θα έχει επιλυθεί. Έχουμε δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους τους οποίους έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες άμαχοι για να φύγουν» είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε ως αναληθείς τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα αναγκάζει τους πολίτες να φύγουν από το Χαλέπι.

«Οι Αμερικανοί εκπρόσωποι σε διεθνείς οργανισμούς κάνουν δημόσιες δηλώσεις ότι είναι κακή ιδέα (να φύγουν οι άμαχοι από το Χαλέπι), ότι οι Ρώσοι αναγκάζουν τους αμάχους να φύγουν από το Χαλέπι. Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να φύγει. Αυτοί που θέλουν να φύγουν είναι οι μόνοι που φεύγουν» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, βασικός στόχος στη Συρία «είναι να τερματιστεί η τραγωδία στο Χαλέπι, να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα και να ξεκινήσει η αποκατάσταση αυτής της αρχαίας και κεντρικής, της μεγαλύτερης συριακής πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ανεξάρτητες ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για τη διάπραξη ωμοτήτων στο ανατολικό Χαλέπι από τον συριακό στρατό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης