Σε κόλαση φωτιάς μετατράπηκε μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων εργοστασίου παραγωγής χημικών σε αγροτική περιοχή της Οκλαχόμα στις Η.Π.Α..

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης μέσα στους χώρους της επιχείρησης «Danlin Industries», σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο και πυροσβέστες με αντιασφυξιογόνες μάσκες ξεκίνησαν τις εργασίες κατάσβεσης της φωτιάς. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο σημείο, σε συνδυασμό με τον άμεσο κίνδυνο νέας έκρηξης δυσκόλεψαν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλης Τόμας. Οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους 10 οικογένειες, οι οποίες βρίσκονταν κοντά στις φλεγόμενες εγκαταστάσεις.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη ελεγχο το πρωί της Πέμπτης. Την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε κάποιος εργαζόμενος μέσα στο εργοστάσιο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης