«Η Ελλάδα προκαλεί και πάλι τριγμούς στο ευρώ – Θα γίνει νωρίτερα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» επισημαίνει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια «ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρωζώνη», από τη στιγμή που «αν στις τρεις προβλεπόμενες ψηφοφορίες δεν συγκεντρωθεί η αναγκαία πλειοψηφία, η Ελλάδα θα προσέλθει στην κάλπες για πρόωρες εκλογές», σε μια αναμέτρηση «που προκαλεί ρίγος σε όλες τις χώρες του ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «La Repubblica» γράφει, επίσης, ότι «σύμφωνα με όλα τα γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από τρεις μέχρι έξι μονάδες προβάδισμα» και πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι θα θεωρήσει άκυρες τις συμφωνίες με την τρόικα και θα ζητήσει τη σύγκληση Ευρωπαϊκής Συνόδου για να διαγραφεί μέρος του χρέους των χωρών που διέρχονται οικονομική κρίση».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια τέτοια απόφαση κινδυνεύει να γυρίσει πίσω το ρολόι της κρίσης κατά πέντε χρόνια, προκαλώντας νέα θύελλα στο ευρώ» κι ότι «η γραμμή της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης συνδέεται άμεσα με αυτό που η τρόικα θεωρεί “κίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ”».

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οπωσδήποτε βελτιωθεί. Το ΑΕΠ ξανάρχισε να αυξάνεται και σημειώνεται πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά η τρόικα φοβάται ότι τυχόν νέες εκλογές μπορεί να αναγκάσουν την κυβέρνηση να μειώσει τη στράτευσή της σε ό, τι αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία» γράφει επίσης η ιταλική εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης