Ο 22χρονος Μπεν Μακάχον στο παρελθόν υπήρξε θύμα σοβαρού τροχαίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο νεαρός Μπεν βρισκόταν σε κατάσταση κώματος για μία περίπου εβδομάδα. Την ημέρα που «ξύπνησε» άρχισε να εκστομίζει διάφορα… ακατανόητα για πολλούς.

Ο νεαρός θυμάται πως ξύπνησε και είδε μια νοσοκόμα ασιατικής καταγωγής να στέκεται δίπλα του και της είπε στα κινεζικά: «συγγνώμη νοσοκόμα, αισθάνομαι πραγματικά επώδυνα εδώ». Ο Μπεν είχε μάθει λίγα κινεζικά όταν πήγαινε σχολείο, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο καλός, ώστε να μπορεί με άνεση να συνεννοείται στην κινεζική γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νευρολόγος στο «Queensland Brain Institute», Δρ. Πανκάϊ Σαχ, σύμφωνα με το «ABC News», εξήγησε ότι αυτό που πιθανώς συνέβη ήταν το εξής: Tα τμήματα του εγκεφάλου του που ανακαλούσαν την αγγλική διάλεκτο υπέστησαν σημαντικές βλάβες κατά το ατύχημα, ενώ εκείνα που ανακαλούσαν τη κινεζική διάλεκτο ενεργοποιήθηκαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε ξαφνικά από το κώμα.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έχει ξεχάσει τη μητρική του γλώσσα και θυμάται μόνο τα κινεζικά.

Σήμερα ο νεαρός Αυστραλός σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Σαγκάης, παρουσιάζει εκπομπές στη τηλεόραση και γενικότερα μελετά και μαθαίνει την κινεζική κουλτούρα και νοοτροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης