Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην πανδημία του κορωνοϊού ξεπέρασε τους 13.000 στη Χιλή, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας, το οποίο συμπεριέλαβε στον απολογισμό των θυμάτων 4.000 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19, όπως ορίζουν οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 9.020 θάνατοι με εξετάσεις PCR (μοριακά τεστ), στους οποίους προστίθενται άλλοι 4.183 που «πιθανόν» οφείλονταν στην COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικοί θεωρούν ότι το να συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός επιτρέπει να προσεγγίζονται όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι παράμετροι που έχει ορίσει ο ΠΟΫ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 106 θάνατοι και 2.287 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να φθάνουν τους 343.592.

Οι αρχές της Χιλής διαβεβαιώνουν ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτική τάση. Έχουν αναγγείλει ότι η διαδικασία άρσης των περιορισμών σε επτά συνοικίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, και σε δύο της πόλης Βαλπαραΐσο θα αρχίσει την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χιλή συγκαταλέγεται στις 10 χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη· είναι η μοναδική ανάμεσά τους με λιγότερα από 30 εκατομμύρια κατοίκους, βάσει της κατάταξης του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης