Πόσο διαφορετική είναι η ζωή για κάποιον που έχει τόσα χρήματα ώστε δεν βρίσκει χώρο να τα κρύψει;

Μία ξενάγηση στη βίλα του διαβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ αποκαλύπτει έναν τρόπο ζωής που δεν φαντάζεστε ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεκαετία του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η λέξη ναρκωτικά σχετιζόταν άμεσα με το όνομα Πάμπλο Εσκομπάρ.


(Ο Εσκομπάρ με τον γιο του)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμφιλεγόμενη «καριέρα» του τού χάρισε το παρατσούκλι «βασιλιάς της κοκαΐνης», καθώς και αρκετές ταινίες για τη ζωή του.

Μέχρι τη στιγμή που η «καριέρα» του τελείωσε άδοξα το 1993, όταν πυροβολήθηκε από την Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας, ο Εσκομπάρ είχε γίνει ο πλουσιότερος ποινικός στην Ιστορία, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Και μάλιστα, χωρίς σε αυτά τα χρήματα να υπολογίζεται το σύνολο της περιουσίας του καρτέλ Μεντεγίν, του οποίου ήταν αρχηγός.

Ωστόσο ο βίαιος θάνατος του Εσκομπάρ δεν πτόησε τους «κληρονόμους» του, οι οποίοι αναγνώρισαν το κενό εξουσίας στην ηγεσία των καρτέλ ναρκωτικών και από τότε πολεμάνε να κυριαρχήσουν ο καθένας με το δικό του καρτέλ, άλλοι κερδοφόρα, άλλοι λιγότερο.

Όσοι όμως βρίσκονται ψηλά στην «τροφική αλυσίδα» των καρτέλ, σίγουρα ζουν πολύ διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο. Οι φωτογραφίες είναι από το 2007, όταν η DEA κατέσχεσε εμπόρευμα αξίας 205.000.000 δολαρίων από την -όχι και τόσο ταπεινή- οικία ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης: Bγήκε από τη φυλακή ο πιο αδίστακτος εκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπάρ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης