Ο Μανώλης Πλειώνης, διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο.

Όπως αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δύο πιο προσβεβλημένες χώρες από τον covid-19 (Ιταλία και Ισπανία) έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά και φαίνεται καθαρά ότι έχει περάσει από το μέγιστο της κατανομής (όπως φαίνεται στο γράφημα). Αντίθετα η Γαλλία απέχει από αυτή την εξέλιξη και φαίνεται να εξελίσσεται ακόμη με ραγδαίο ρυθμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει μια μικρή κάμψη στην εξέλιξη του ημερήσιου αριθμού θανάτων αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς για να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Στο γράφημα παρουσιάζουμε τον κανονικοποιημένο αριθμό θανάτων ανά 1.000.000 κατοίκους και ανά τριήμερο για να μειώσουμε τις τυχαίες στατιστικές διακυμάνσεις. Ο αρχικός χρόνος αναφοράς είναι η ημέρα που συμπληρώνεται 1 θάνατος/1.000.000 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης