Σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που ορίζει το τουρκολιβυκό Μνημόνιο είναι έτοιμη να ξεκινήσει η Άγκυρα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ντονμέζ ανέφερε πως «έχουμε ήδη ένα  Μνημόνιο με τη Λιβύη και τώρα η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων  έχει αναρτήσει για 3 μήνες (σ.σ.: την περιοχή)  και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειες τόνισε ακόμη είπε πως η Τουρκία δεν αλλάζει τα σχέδιά της για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο, ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση στην τελευταία, ανέφερε πως πολλοί παίκτες προσπαθούσαν να μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα είναι αυτοί που έμειναν εκτός παιχνιδιού».

Μάλιστα, ο κ. Ντονμέζ σημείωσε πως «αυτές οι χώρες επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Τέλος, επανέλαβε πως η Τουρκία θα προχωρήσει στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά από τον Ιούλιο και στη Μαύρη Θάλασσα «όπου θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση με τομ «Πορθητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης