Η Σκάρλετ είναι «χαρούμενη»: οι κινηματογράφοι στη Βενεζουέλα, οι οποίοι είχαν κλείσει για 10 μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ξανάνοιξαν εν μέρει αυτή την εβδομάδα.

«Θα έπρεπε να το είχαν κάνει πολύ καιρό τώρα» σχολίασε στο AFP η Σκάρλετ Ροντρίγκες, μια 22χρονη στην Βενεζουέλα, η οποία δήλωσε «ενθουσιασμένη και χαρούμενη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπάλληλοι του κινηματογράφου, εξοπλισμένοι με προστατευτικές μάσκες και προσωπίδες, καθώς και γάντια, υποδέχονται το κοινό, θερμομετρώντας τους πελάτες στην είσοδο. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας για την αποφυγή της διάδοσης της COVID-19.

«Η δυνατότητα υποδοχής είναι μειωμένη κατά 30% και ως εκ τούτου σχεδιάσαμε εκ νέου το πλάνο των αιθουσών» δήλωσε στο AFP η Αντρέινα Μαδρίδ, διευθύντρια της αλυσίδας κινηματογράφων Cines Unidos, η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές της χώρας, η οποία ξανάνοιξε πολλές αίθουσές της στις κύριες πόλεις της Βενεζουέλας.

«Έχουμε ανάγκη να ψυχαγωγηθούμε» σχολίασε ο Έντγκαρ Φλεξ, ένας 41 ετών έμπορος, ο οποίος βρισκόταν στην ουρά, τηρώντας την απαιτούμενη απόσταση από τους άλλους θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα εισιτήριο στοιχίζει ως τέσσερα δολάρια, ποσό σημαντικό στη χώρα αυτή, όπου ο μηνιαίος κατώτατος μισθός ισοδυναμεί με 1,3 δολάριο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε άδεια την περασμένη εβδομάδα να ξανανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα σινεμά, με «προγραμματισμένο και ασφαλή» τρόπο, έπειτα από το κλείσιμό τους για 10 μήνες.

Η Βενεζουέλα έχει καταγράψει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία αμφισβητούνται, 125.364 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 1.171 θανάτους από την COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης