Τουλάχιστον 100.000 Γάλλοι αναμένεται να επωφεληθούν από την επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 έτη, στην οποία θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό.

Το μέτρο αφορά όσους έχουν ξεκινήσει να εργάζονται σε ηλικία 18 ή 19 ετών και έχουν συμπληρώσει 41 χρόνια απασχόλησης. «Πολύ σύντομα, θα ήθελα εντός τριών εβδομάδων, το διάταγμα που εξασφαλίζει αυτήν την εξέλιξη να επανέλθει σε “ενεργό” κατάσταση. Άλλωστε, είναι μια δέσμευση, την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για τη διόρθωση και την κατάργηση μιας αδικίας» ξεκαθάρισε ο κ. Ερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαν Μαρκ Ερό δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ως προς το πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης και δήλωσε ότι η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριζόλ Τουρέν, έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί στις 29 Μαΐου χωριστά τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές ενώσεις, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Εργασίας, τη Μαριλίζ Λεμπρανσί, υπουργό Αναδιάρθρωσης του Κράτους και των Δημοσίων Υπηρεσιών, και τη Μαριζόλ Τουρέν.

«Θα αναλάβω τις ευθύνες μου επίσης ως προς το κόστος. Αποτιμήσαμε το κόστος της εφαρμογής αυτού του μέτρου στο ένα δις ευρώ, το χρηματοδοτήσαμε, πρέπει να μείνουμε στο πλαίσιο αυτό. Δεν έχουμε την πρόθεση να αυξήσουμε το κόστος αυτού του μέτρου» είπε. Ο κ. Ερό διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους αφορά αυτό το μέτρο ανέρχεται τουλάχιστον κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του σε 100.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης