«Ζεστό χειμώνα σε όλους εύχονται», μέσω της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έχουν εγκαινιάσει δύο φιλοζωϊκές οργανώσεις της Κροατίας, χιλιάδες αδέσποτα ζώα που έχουν βρει καταφύγιο, προσωρινά, σε χώρους φιλοξενίας, αλλά περιμένουν να υιοθετηθούν από όσους ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα αγάπης.

Οι οργανώσεις «Φίλοι των Ζώων» και «Δίκτυο για την Προστασία των Ζώων» στην Κροατία ξεκίνησαν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φιλοδοξώντας να «αγγίξουν» την καρδιά όσων θέλουν να αποκτήσουν τη συντροφιά ενός τετράποδου φίλου, είτε σκύλου, είτε γάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα χιλιάδες ζώα έχουν εγκαταλειφθεί και βρίσκονται στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των δύο οργανώσεων και περιμένουν λίγη στοργή την οποία, όπως τονίζουν εκπρόσωποι των οργανώσεων, θα επιστρέψουν πολλαπλάσια σε όσους ανοίξουν την αγκαλιά τους και τα υποδεχθούν στη ζωή τους. Η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μία από εκείνες όπου αδέσποτα ζώα που στερούνται αγάπης και φροντίδας μπορούν να αποκτήσουν ένα σπιτικό.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις τονίζουν ότι οι σκύλοι, οι γάτες και άλλα κατοικίδια ζώα, δεν είναι παιχνίδια και γι’ αυτόν τον λόγο καλούν όσους θέλουν αυτά τα Χριστούγεννα να εντάξουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους, να μην αγοράσουν, αλλά να υιοθετήσουν σκύλο ή γάτα. Επισημαίνουν, επίσης, ότι όσοι κάνουν αυτό το… βήμα θα πρέπει να είναι βέβαιοι πως μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει η φροντίδα των τετράποδων φίλων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο οργανώσεων, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων παρουσιάζει και μία «σκοτεινή» πλευρά. Και αυτό διότι, όπως σημειώνουν, ενώ το ενδιαφέρον και η θέληση πολιτών να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα αυξάνεται, την ίδια ώρα αυξάνεται, επίσης και ο αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αδέσποτων που φιλοξενούνται στα κέντρα των φιλοζωϊκών οργανώσεων να παραμένει μεγάλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης