Η κροατική κυβέρνηση επεξεργάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την έξοδο από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται, από τα μέσα Μαρτίου, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να καθοριστεί το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες αυτής της στρατηγικής, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε όλα τα στοιχεία, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων στην κοινωνία και να γίνονται αξιολογήσεις κινδύνου από επιδημιολόγους» υπογράμμισε ο κ. Μποζίνοβιτς στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης που κάνει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων από τις 25 Φεβρουαρίου, όταν ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

Όσον αφορά τα αιτήματα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κροατίας για χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος σχεδόν όλων των καταστημάτων λιανικής, ο κ. Μποζίνοβιτς διευκρίνισε ότι «αυτή η κατάσταση δεν θα τελειώσει τόσο σύντομα».

Στα μέσα Μαρτίου επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμών στην Κροατία και η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα σχολεία, αλλά και τα μέσα μαζικής μετακίνησης, αφήνοντας ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και τα πρατήρια βενζίνης. Στις 18 Απριλίου, ο κ. Μποζίνοβιτς είχε ανακοινώσει πως η κροατική κυβέρνηση παρατείνει την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού για άλλες 15 ημέρες και εξετάζει το πότε θα είναι πιθανό να αρχίσει η σταδιακή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης