Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε απόψε την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, έπειτα από συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 23:20 ώρα Ελλάδας.

Καταγγελίες από την αντιπολίτευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γύρω στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος κυκλοφόρησαν έντονα καταγγελίες από ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης πως υπήρξε προσπάθεια δωροδοκίας βουλευτών με μεγάλα ποσά. Ανάλογα με την πηγή της είδησης, τα ποσά αυτά κυμαίνονταν από 250.000 ευρώ ανά βουλευτή, έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Την ίδια ώρα το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO προβαίνει σε καταγγελίες για δωροδοκία βουλευτών του, προκειμένου να ξεφύγουν από την κομματική γραμμή και να ψηφίσουν θετικά. 

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ προχώρησε στις καταγγελίες κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις, αν και δεν αποκάλυψε ονόματα και δεν παρέθεσε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών», τόνισε, προσθέτοντας ότι προσφέρθηκαν σε βουλευτές μεγάλα ποσά, έως και 2 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ακολουθήσουν την πολιτική του Ζάεφ. 

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι διέψευσε τις παραπάνω καταγγελίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης