Κρεμλίνο: Ελεγχόμενη η κατάσταση παρόλο που το σύστημα ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 15:50
Κρεμλίνο: Ελεγχόμενη η κατάσταση παρόλο που το σύστημα ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω κορωνοϊού

Το σύστημα ιατρικής περίθαλψης στη Ρωσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δέχεται μεγάλες επιβαρύνσεις, αλλά γενικά η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ελεγχόμενη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η επιδημιολογική κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη» επισήμανε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «το σύστημα ιατρικής περίθαλψης λειτουργεί αναμφίβολα με μεγάλες επιβαρύνσεις, όμως  παρ' όλα αυτά, με εξαίρεση κάποιες προβληματικές περιοχές, όπως ανέφερε και η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη».

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα διευκρίνισε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται πιο περίπλοκη με την έλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Γκόλικοβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς κατά του Covid-19 το 2021. Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 16:09